Hotel Kafka - Escuela de Ideas

Tfno.
917 025 016

Estás en Sala de Prensa de Hotel Kafka: Surrealisté v Rusku, výlet do Madridu, Romové v Praze

Medios recomendados El PaísDiario ABCDosdoce Revista CulturaldiarioDirectoLetras Libres

17 abril 2008

Surrealisté v Rusku, výlet do Madridu, Romové v Praze

El Portal české literatury refiere los encuentros con la literatura checa que se promueven estos días en Madrid conjuntamente con Hotel Kafka.

Hoy Jueves 17 a las 20.00 horas se encontrarán varios escritores de éste país con los checos residentes en Madrid y el público literario madrileño.



Fenomén český (a slovenský) surrealismus je název pořadu, který začíná v pondělí 14. dubna 2008 v sále Českého centra v Moskvě a potrvá do čtvrtka 17. 4. Akce je věnována českému surrealismu v literatuře, výtvarném umění i filmu, a to od Vítězslava Nezvala (resp. monografie, kterou o něm napsala N. Glazková) k současným tvůrcům Františku Dryjemu, Brunovi Solaříkovi, Janu Švankmajerovi, jejich revui Analogon – a též Ruskou Akademií věd právě vydané knize Encyklopedický slovník surrealismu.

Čeští spisovatelé Michal Ajvaz, Jan Balabán, Petr Borkovec, Petr Halmay, Magdaléna Platzová, Kateřina Rudčenková a Jaroslav Rudiš podniknou kolektivní výlet do Španěl: ve dnech 15. a 17. dubna se představí v Madridu, a to v rámci dvojice literárních podvečerů, kterými je budou doprovázet španělští kolegové Clara Janés, Jordi Doce a Rafael Reig. Hlavním organizátorem akce je České centrum Madrid; spoluorganizátorem Hotel Kafka a Kruh přátel umění.

V programu Českého centra Praha je na středu 16. dubna zařazen druhý díl seriálu Literatura z periferie – tentokrát na téma současná romská literatura v ČR. Večerem provázejí romistky Karolína Ryvolová a Helena Sadílková, ukázky ze svých prací přečtou Gejza Horváth a Erika Oláhová a pořad završí cimbálová muzika Dušana Kotlára.

No hay comentarios:

 

2006 Hotel Kafka. C. Hortaleza 104, MadridTfno. 917 025 016Sala de PrensaMapa del SiteAviso Legalinfo@hotelkafka.com