Hotel Kafka - Escuela de Ideas

Tfno.
917 025 016

Estás en Sala de Prensa de Hotel Kafka: Hotel Kafka - Kreatív íróműhely

Medios recomendados El PaísDiario ABCDosdoce Revista CulturaldiarioDirectoLetras Libres

27 enero 2007

Hotel Kafka - Kreatív íróműhely

Artículo publicado en portada de actualidad de "Litera", portal de literatura y cultura de Hungría. 27/01/2007.


Az El País madridi napilap beszámol egy igazán üdítő szemléletű íróiskoláról, a Hotel Kafkáról, amely még a valódi bűntényeken alapuló elbeszélések megírását is oktatja szakembergárda (boncnok, rendőr, vegyész) segítségével.
Az iskola igazgatója az El País című spanyol napilapnak nyilatkozva elmondta, hogy eddig kétféle típusú irodalmi műhely működött. Az egyik a kreatív írást oktatta és csaknem olyan volt, mint egy csoportos terápia, ahol a hallgatóknak közös nevezőre kellett jutniuk, csak írtak és nem olvastak. A másikban főként azt tanították, hogy miként lehet úgy írni, mint egy-egy irodalmi nagyság.

A Hotel Kafka viszont a legkülönbözőbb írók és irodalmi stílusok megértésére teszi a hangsúlyt, az iskola honlapján vannak blogok, amelyeknek főszereplői Franz Kafka, Julio Cortazár, Philip K. Dick, Paul Auster, Escher, Ray Bradbury és mások. Tanítják a képregény, a film és televíziós forgatókönyv, a reklám írásának rejtélyeit. A legexcentrikusabb kínálatuk a „true crime” tanfolyam, a valódi bűntényen alapuló elbeszélés vagy regény alkotása, amelyet törvényszéki orvos, rendőr, bíró és mérgekre szakosodott vegyész közreműködésével tartanak. A hallgatók vizsgafeladata a tökéletes bűntény megírása.

Az oktatói kar 35-45 éves írókból, költőkből, fotósokból, reklámszakemberekből áll. A programok összeállításába bevonják a hallgatókat is. Az iskola festmény- és fotókiállításokat is rendez, és van egy könyvesboltja. Tervezi, hogy saját névvel könyvsorozatot indít rövid, játékos szellemű esszékből. Az első Jonathan Swift Egy szerény javaslat című esszékötete lesz.

(Forrás: MTI-Panoráma)


No hay comentarios:

 

2006 Hotel Kafka. C. Hortaleza 104, MadridTfno. 917 025 016Sala de PrensaMapa del SiteAviso Legalinfo@hotelkafka.com